logo

"Door je zorgen te
maken geef je iets kleins
een heel groot podium"

 

- Zweeds spreekwoord

a1a2a3a4a5a6b1b2b3b4b5b6

c1c2c3

Media

In deze videofragmenten vertelt klinisch psycholoog en mindfulnesstrainer Bjorn Prins (ITAM) helder en met humor over de kern van mindfulness. Klik hier voor deel 1 en hier voor deel 2.

De ontwikkelaar van het mindfulnessprogramma, Jon Kabat-Zinn, leidt een sessie voor de medewerkers van Google. Google is een van de bedrijven die mindfulness integreert in de bedrijfscultuur. Het is een Engelstalige clip van ruim een uur.

Mindfulness mainstream. Uitzending uit 2011 van de BOS over mindfulness in Nederland, en de toepassing binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Grappig animatiefilmpje met een 1-minuut meditatie:

Andy Puddicombe beschrijft in dit filmpje hoe je je geest kunt verfrissen met 10 'mindful' minuten, door het huidige moment bewust te ervaren. 

In deze uitzending van Labyrint (7-12-2010) gaat het over 'het geheime leven van ons brein' . Ook komt aan de orde hoe mindfulness ingezet kan worden als preventie tegen terugkerende depressies.

In het programma College Tour, wat vrijdag 25 oktober 2013 werd uitgezonden, een interview met Ruby Wax. Zij spreekt open over haar depressies en hoe zij zelf ervaren heeft hoe mindfulness haar helpt om met stress en depressieve periodes om te gaan.