logo

"Wat voor dag is het?"
vroeg Poeh
"Het is vandaag"
piepte Piglet
"Mijn lievelingsdag!"
zei Poeh

a1a2a3a4a5a6b1b2b3b4b5b6

Actueel


Mindfulness oefenavonden 

Onze volgende oefenavond, de laatste voor onze zomervakantie, vindt plaats op dinsdag 14 juli in het VlinderHuys. Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie om deel te kunnen nemen. 

Tel Gerdine: 06-51472060
Tel Henk:     06-29032083

Start eerstvolgende trainingen: 

Vanwege de coronacrisis zijn de trainingen die in maart van start waren gegaan onderbroken. Deze hervatten we als het goed is weer in september. Voor de compassietraining geldt dat we opnieuw beginnen, omdat er nog maar 1 sessie had plaatsgevonden. Dat betekent dat er nog een mogelijkheid is om je daarvoor aan te melden. 
De  Compassietraining (vervolgtraining Mindfulness) start weer op dinsdagavond 1 september 2020 in het VlinderHuys. De Mindfulnesstraining start op dinsdagavond 8 september 2020. Voor beide trainingen geldt dat de sessies 1 x per 2 weken plaatsvinden.  

Zie onze pagina aanbod en agenda.

Nieuwsbrieven van Mindfulnesswerkt
nieuwsbrief juni 2020
nieuwsbrief juli 2020

Wil je je abonneren op onze maandelijkse nieuwsbrief? Stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Vergoeding Mindfulness

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden mindfulnesstraining. Wil jij  een mindfulnesstraining volgen, dan kan het zinvol zijn nu te onderzoeken bij welke zorgverzekeraar je in 2020 of 2021 (een deel van) de kosten vergoed krijgt. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mindfulnesstraining bijvoorbeeld bijdraagt aan: veerkracht bij stress, focus & concentratie en mildheid & compassie naar jezelf en naar anderen. Ook ondersteunt het bij het omgaan met uitdagingen van het leven als pijn, ziekte en verlies. Belangrijk is te weten dat mindfulnesstrainer geen beschermde titel is en dat er veel verschil is in opleidingsniveau en achtergrond van de mindfulnesstrainers. Wil je gegarandeerd zijn van een goed opgeleide trainer van mindfulness-based programs, zoek dan een mindfulnessstrainer aangesloten bij de Nederlandse Mindfulnessvereniging VMBN.

Via deze link kom je op een overzichtspagina met informatie over de vergoeding bij de verschillende zorgverzekeraars.

Voorwaarden: de MBSR of MBCT moet in de meeste gevallen gegeven worden door mindfulnesstrainers die VMBN lid categorie 1 zijn. Ook moet de deelnemer een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de verzekeraar.

Andere mogelijke routes

Via werkgever
Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, een ziekteverzuimbudget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk. Mogelijk is de werkgever bereid te investeren in mindfulness door de Landelijke campagne: Herken de druppel, check je werkstress, www.campagne.arboineuropa.nl.

Via Arbodiensten
Werkgevers via arbodiensten benaderen, via bedrijfsartsen en brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw) is een mogelijkheid.

Via UWV
Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Van belang is dan goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.

Via gemeente
Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Je kunt een beroep doen op WMO gelden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook een deel van een MBSR voor mantelzorger.