logo

"Wat voor dag is het?"
vroeg Poeh
"Het is vandaag"
piepte Piglet
"Mijn lievelingsdag!"
zei Poeh

a1a2a3a4a5a6b1b2b3b4b5b6

Actueel

Oefenavonden voorjaar 2019

Op 16 juli is de laatste oefenavond voor de zomer in het VlinderHuys. Je kunt je opgeven door een mail sturen via de contactpagina.

Tel Gerdine: 06-51472060
Tel Henk:   06-29032083

Korte verdiepingscursus mindfulness: 11 & 25 juni en 9 juli

In de zomerperiode zal een korte verdiepingscursus 'mindfulness in de omgang met anderen' aangeboden worden.
In sessie 7 van de mindfulnesstraining maakten we al kort kennis met het thema 'mindfulness en communicatie' waarin vaak helder wordt hoe lastig het is om ons in het contact met anderen regelmatig bewust te zijn van wat er met jezelf gebeurt, zeker als er spanningen zijn in de onderlinge relatie. 
Op 3 dinsdagavonden verkennen we dit thema verder middels oefeningen in interpersoonlijke mindfulness. We staan stil bij wat er innerlijk opgeroepen wordt in onze omgang met anderen, en we oefenen ons in manieren die ons helpen om interpersoonlijke stress te hanteren. Het oefenen staat dus wederom centraal en ook het verdiepen van een milde compassievolle houding krijgt de aandacht. 
De oefeningen worden deels individueel gedaan, maar ook zal er in tweetallen gewerkt worden.
Data: 11 en 25 juni, 9 juli
Trainer: Gerdine van Nieuwpoort
Kosten: 95 euro voor 3 avonden
(Deze cursus is reeds van start gegaan met 8 deelnemers

Start eerstvolgende trainingen: 

De volgende Mindfulnesstraining start op dinsdagavond 17 september 2019. 
Zie onze pagina aanbod en agenda.

Op zaterdagochtend 14 september zal een vervolgtraining mindfulness, de compassietraining, van start gaan in de Kosmos.
Zie hiervoor ook onze pagina aanbod en agenda.

Nieuwsbrieven van Mindfulnesswerkt

Wil je je abonneren op onze maandelijkse nieuwsbrief? Stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
nieuwsbrief voorjaar 2019


Vergoeding Mindfulness

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden mindfulnesstraining. Wil jij  een mindfulnesstraining volgen, dan kan het zinvol zijn nu te onderzoeken bij welke zorgverzekeraar je in 2019 of 2020 (een deel van) de kosten vergoed krijgt. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mindfulnesstraining bijvoorbeeld bijdraagt aan: veerkracht bij stress, focus & concentratie en mildheid & compassie naar jezelf en naar anderen. Ook ondersteunt het bij het omgaan met uitdagingen van het leven als pijn, ziekte en verlies. Belangrijk is te weten dat mindfulnesstrainer geen beschermde titel is en dat er veel verschil is in opleidingsniveau en achtergrond van de mindfulnesstrainers. Wil je gegarandeerd zijn van een goed opgeleide trainer van mindfulness-based programs, zoek dan een mindfulnessstrainer aangesloten bij de Nederlandse Mindfulnessvereniging VMBN.

Via deze link kom je op een overzichtspagina met informatie over de vergoeding bij de verschillende zorgverzekeraars.

Voorwaarden: de MBSR of MBCT moet in de meeste gevallen gegeven worden door mindfulnesstrainers die VMBN lid categorie 1 zijn. Ook moet de deelnemer een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de verzekeraar.

Andere mogelijke routes

Via werkgever
Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, een ziekteverzuimbudget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk. Mogelijk is de werkgever bereid te investeren in mindfulness door de Landelijke campagne: Herken de druppel, check je werkstress, www.campagne.arboineuropa.nl.

Via Arbodiensten
Werkgevers via arbodiensten benaderen, via bedrijfsartsen en brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw) is een mogelijkheid.

Via UWV
Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Van belang is dan goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.

Via gemeente
Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Je kunt een beroep doen op WMO gelden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook een deel van een MBSR voor mantelzorger.