logo

"Wat voor dag is het?"
vroeg Poeh
"Het is vandaag"
piepte Piglet
"Mijn lievelingsdag!"
zei Poeh

a1a2a3a4a5a6b1b2b3b4b5b6

Actueel

Start eerstvolgende training

De volgende training die bij ons op dinsdagavond 7 mei start is een vervolgtraining Mindfulness, de compassietraining. Er zijn nog een aantal plekken vrij. 
Zie onze pagina aanbod en agenda.

Oefenavonden voorjaar 2019

De volgende oefenavond Mindfulness vindt plaats op dinsdagavond 19 maart 2019 in de Kleine Zaal van het VlinderHuys, zie de pagina oefenavonden voor meer info.

Je kunt je opgeven door een mail sturen via de contactpagina.
Tel Gerdine: 06-51472060
Tel Henk:   06-29032083

Korte verdiepingscursus mindfulness 

Bij voldoende interesse zal er in de zomerperiode een korte verdiepingscursus 'mindfulness in de omgang met anderen' aangeboden worden.
In sessie 7 van de mindfulnesstraining maken we al kort kennis met het thema 'mindfulness en communicatie' waarin vaak helder wordt hoe lastig het is om ons in het contact met anderen regelmatig bewust te zijn van wat er met jezelf gebeurt, zeker als er spanningen zijn in de onderlinge relatie. 
Op 3 dinsdagavonden verkennen we dit thema verder middels oefeningen in interpersoonlijke mindfulness. We staan stil bij wat er innerlijk opgeroepen wordt in onze omgang met anderen, en we oefenen ons in manieren die ons helpen om interpersoonlijke stress te hanteren. Het oefenen staat dus wederom centraal en ook het verdiepen van een milde compassievolle houding krijgt de aandacht. 
De oefeningen worden deels individueel gedaan, maar ook zal er in tweetallen gewerkt worden. Mocht je interesse hebben, dan horen we het graag tijdig zodat we kunnen besluiten of deze korte cyclus doorgang zal vinden. 

Data: 11 en 25 juni, 9 juli
Trainer: Gerdine van Nieuwpoort
Kosten: 95 euro voor 3 avonden

Nieuwsbrieven van Mindfulnesswerkt
Wil je je abonneren op onze maandelijkse nieuwsbrief? Stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze nieuwsbrief van februari 2019 vind je hier

Vergoeding Mindfulness

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden mindfulnesstraining. Wil jij in 2018 een mindfulnesstraining volgen, dan kan het zinvol zijn nu te onderzoeken bij welke zorgverzekeraar je in 2018 (een deel van) de kosten vergoed krijgt. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mindfulnesstraining bijvoorbeeld bijdraagt aan: veerkracht bij stress, focus & concentratie en mildheid & compassie naar jezelf en naar anderen. Ook ondersteunt het bij het omgaan met uitdagingen van het leven als pijn, ziekte en verlies. Belangrijk is te weten dat mindfulnesstrainer geen beschermde titel is en dat er veel verschil is in opleidingsniveau en achtergrond van de mindfulnesstrainers. Wil je gegarandeerd zijn van een goed opgeleide trainer van mindfulness-based programs, zoek dan een mindfulnessstrainer aangesloten bij de Nederlandse Mindfulnessvereniging VMBN.

Via deze link kom je op een overzichtspagina met informatie over de vergoeding bij de verschillende zorgverzekeraars.

Voorwaarden: de MBSR of MBCT moet in de meeste gevallen gegeven worden door mindfulnesstrainers die VMBN lid categorie 1 zijn. Ook moet de deelnemer een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de verzekeraar.

Andere mogelijke routes

Via werkgever
Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, een ziekteverzuimbudget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk. Mogelijk is de werkgever bereid te investeren in mindfulness door de Landelijke campagne: Herken de druppel, check je werkstress, www.campagne.arboineuropa.nl.

Via Arbodiensten
Werkgevers via arbodiensten benaderen, via bedrijfsartsen en brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw) is een mogelijkheid.

Via UWV
Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Van belang is dan goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.

Via gemeente
Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Je kunt een beroep doen op WMO gelden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook een deel van een MBSR voor mantelzorger.