logo

"Een dikke boom begint
als een teer twijgje.
Een bergbeklimming
begint met een stapje"

 

- Lao Tse

a1a2a3a4a5a6b1b2b3b4b5b6

c1c2c3c4

Stiltedagen

Mindfulnesswerkt organiseert een aantal keer per jaar een Mindfulness stiltedag of middag. 
Meestal is deze dag onderdeel van een lopende 8-weekse training, maar mensen die eerder een mindfulness- of compassietraining hebben gevolgd kunnen ook deelnemen aan deze dag mits er voldoende plaats is. 
Mensen die de training hebben gevolgd zijn reeds bekend met de inhoud van zo'n dag, waarin open aandacht voor het nu, mildheid en opmerkzaamheid worden geoefend. Het is bijna onbenoembaar maar steeds weer bijzonder om te ervaren welke uitwerking het gezamenlijk oefenen in stilte heeft.. 

Gedurende de dag behoren onder ander de bodyscan, zit-en loopmeditatie, yoga en eten in stilte tot de vaste onderdelen, indien van toepassing aangevuld met compassie-oefeningen. De dag verloopt in relatieve stilte, we voeren geen gesprek met elkaar, wel worden de oefeningen door ons (beperkt) verbaal begeleid. Een dag om je mindfulness vaardigheden weer op te frissen en de helende kracht van stilte te ervaren. 

Wij zorgen voor koffie, thee en de lunch. Er is voldoende materiaal aanwezig, maar als je het prettig vindt, kun je zelf eventueel je eigen meditatiekussen of bankje meenemen. Makkelijk zittende kleding, een fleece dekentje, flesje water en warme sokken worden aanbevolen.


Kosten van een 'losse' stiltedag: 
35 euro inclusief lunch